Microsoft İtiraf Etti: Game Pass Oyun Satışlarına Zarar Veriyor

Bulmaca Oyunları, Genel, Online Zeka Oyunlar, Parkur Oyunları, Satranç, Strateji Oyunları, Ücretli Zeka Oyunları Şub 13, 2023 Yorum Yok

Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phil Spencer tarafından 2018 yılında yapılan açıklamanın akabinde, Microsoft bir gerçeği itiraf etti. nihayet devirde Aka bir sıçrayış gördüğümüz oyun fiyatlarının akabinde bizim için daha da bir bedele binmiş olsa da, geliştiriciler ve yayıncılar açısından baktığımız Vakit Game Pass oyun satışlarına Olumsuz tarafta tesir ediyor.

PC ve Xbox konsolları kullanıcılarının artık vazgeçilmezlerinden olan Game Pass, öncelikli olarak 2017 yılının Mayıs ayında Xbox Live Gold abonelerine açılmıştı. Haziran ayının başında ise Tüm Xbox One kullanıcılarına açılmıştı. 2019 yılının Haziran ayında PC platformuna da getirilen servis, Xbox Series konsollarında da bulunuyor.

Bildiğiniz üzere Game Pass kütüphanesine aylık olarak iki safhada yeni oyunlar eklenir iken, tıpkı vakitte da seçili oyunlar çıkartılıyor. 2018 yılında gerçekleştirilen X018 gösterisi öncesinde levelup.com Youtube kanalında yayınlanan bir görüntü sırasında, Xbox işvereni Phil Spencer tarafından fiyatlı abonelik servisine eklenen oyunların satışlarında sıçrayışların olduğu söylenmişti. Bu telaffuz elbette başlarda birtakım soru işaretleri oluşturmuştu.

Game Pass Oyun Satışlarını Düşürüyor

Aradan geçen Vakit zarfında Game Pass üzere fiyatlı abonelik servislerinin oyun satışlarına Olumsuz tesirinin olduğunu düşünenlerin sayısı artmadı değil. Yakın bir Vakit Evvel Microsoft tarafından CMA kuruluşuna iki Çehre yetmiş yedi sayfalık yeni bir rapor sunulmuş. Bu raporda yer Meydan ve Games Industry tarafından da dikkat çekilen bir hususta (elli sekizinci sayfa, 5.61), şirket içinde yapılan bir tahlil sonucunda, oyunların Game Pass servisine eklenmelerini takip eden on iki aylık süreçte Temel oyun satışlarının muhakkak bir oranda düştüğü gözlemlenmiş. Paragraftaki ilgili kısım kapatıldığı için, bu düşüşün yüzdesi anlaşılamıyor.

Bildiğiniz üzere Amerika menşeli şirketin geçtiğimiz yılın başlarında Activision Blizzard satın alımı ortalığı ayağa kaldırmıştı. çok geçmeden de dünya genelindeki tekelcilik zıddı düzenleyiciler tarafından ağır bir inceleme altına alınmıştı. Her ne kadar satın alıma onay veren ülkeler olsa da, Microsoft tarafına başta Call of Duty olmak üzere tanınan markaları Xbox konsollarına Özel gücünü verecek ve rekabetin baltalanmasına Sebep olacak telaşı ile başta Sony tarafından olmak üzere ağır itirazlar da bulunuyor.

Son olarak, geçtiğimiz günler satın alım CMA pürüzüne takılmış iken, FTC ve oyuncular tarafından da Microsoft tarafına açılmış iki Kıymetli davanın da olduğunu hatırlatmadan geçmeyelim.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir