WWE 2K23 – İnceleme

Genel Mar 24, 2023 Yorum Yok

Sevgili Oyungezerler, Tekrar yılın o devri gelmiş bulunuyor, bir Defa daha WWE serisinden bir oyunla karşınızdayız. Yeni içerikler, yenilenen içerikler, eskisi üzere devam edenler yahut edemeyenler derken geride kalan 10 günlük süreyi WWE 2K23 ile geçirdikten sonra; neler gördüm, neler yaşadım, neleri sevdim, nelerden rahatsız oldum, şöyle süratlice özetleyeyim sizlere. WWE 2K23, geçtiğimiz yılın üzerine koyabilmiş mi yoksa bir Defa daha Geri adım mı atmış bakalım…

“You can’t see me” dönemine beğenilen geldiniz!

WWE 2K23, selefi üzere Yeniden farklı modlarda sürüsüne bolluk alternatifle çıkıyor karşımıza -ki bana kalırsa aslında oyunun en Güçlü olduğu Meydan da bu. 2K, NBA serisinde de olduğu üzere burada da oyun severleri Yıl boyunca oyun başında tutabilmek için hem çıkışta bol alternatif sunuyor hem de Yıl içerisinde yeni içeriklerle besliyor oyunu. Münasebetiyle, bir Kez ilginizi çekebilirse, ondan sonra WWE 2K23 ile uzun soluklu bir seyahate çıkıyorsunuz. Pekala ilginizi çekebilmek için neler vadediyor? Buyurun oyun modlarına daima birlikte göz atalım.

Spor oyunlarının en Temel modu hangisi olur genelde? “Şöyle süratlice girip 2 maç atayım” dediğinizde başvuracağınız modlar, o denli değil mi? WWE 2K23’teki “Play” modu tam olarak bu türlü bir fonksiyon üstleniyor işte. kimi dalıp gittiğinizi, birkaç maç için girdiğiniz modda oldukça Vakit harcadığınızı görmeniz de Muhtemel Olağan 🙂 Zira sağ olsunlar burada sürüsüne bolluk alternatif Laf konusu. Geçtiğimiz yıllardan gelen maç çeşitlerine yenileri eklenmiş (Bu yılın yeni maç tiplerinden Wargames’e Talih verin derim, hayli eğlenceli bir Vaziyet alabiliyor). RAW, Smackdown, NXT ve Legends kategorilerinde sürüsüne bolluk yıldızımız da emrimize amade. Oluşturulabilecek kombinasyonların ucu bucağı yok.

Universe, WWE 2K serisinin standart modlarından bir Öteki olarak isimlendirilebilir. Geçtiğimiz Yıl olduğu üzere ister Superstar modunda WWE dünyasının yıldız isimlerinden birini seçip mensubu bulunduğu tertipteki maçlara çıkıyor, isterseniz de Classic mod ile başınıza nazaran takılabiliyorsunuz. Burada haftanın maçlarını simüle edebilir, kimin kazanacağını belirleyebilir yahut işi akışına bırakabilir, maçları izleyebilir yahut şahsen olaya el koyup çabayı birinci elden Deneme edebilirsiniz.

MyRise, yeni WWE yıldızı olarak yükselişimizin öyküsünü anlatan meslek modumuz. “The Lock” namıyla ringe çıkıp şampiyonluk kemerine uzanıyoruz. fakat bu lakabı kabullenmek konusunda bir ikilemimiz de yok değil. Sonuçta, “Burası WWE, burada işler bu türlü yürüyor” diyerek bize kitledikleri bir lakap bu 🙂 Meslek modumuz, NBA’dekine benzeri bir yapıya sahip diyebiliriz. Evet, tahminen bir “The City” yok ortada. Ancak, onun yerine bir hub fonksiyonu gören spor salonumuz var. Burada ister anne kıssayı ilerletecek maçlara odaklanıyorsunuz isterseniz de Yan misyonlar alabiliyorsunuz.

Geçtiğimiz Yıl sevdiğim modlardan birisi, Showcase olmuştu (hatta en sevdiğim mod bile olabilir). Rey Mysterio’nun mesleğinde Kıymetli anları tekrar canlandırmıştık. Bu sene Dizi John Cena’ya gelmiş durumda, uygun olmuş, hoş olmuş, kendisi de sevdiğim isimlerdendir 🙂 fakat geçen seneye nazaran bir değişiklik Laf konusu; geçtiğimiz sene Rey Mysterio’yu yönetip rakiplerini alt ettiğimiz maçların bilakis, rakiplerini yönetip John Cena’nın canına okumaya çalışıyoruz. Bu hali de makus değil. Tekrar oyunun Talih verilmesi gereken modlarından birisi.

MyGM modu, işin tertip idaresi safhasına geçtiğimiz kısım. Buradaki alternatif GM’lerden birisini seçtikten sonra, grubunuzu topluyor, sonrasında da haftalık etkinlikler düzenleyip bir yandan organizasyonunuzun izleyici sayısını artırmaya bir yandan da olabildiğince Fazla Nakit kazanmaya çalışıyorsunuz. Burada da düzenlediğiniz maçları simüle etmek yahut şahsen oynamak imkânınız var. Burada sizi muvaffakiyete götürecek farklı ayrıntılar mevcut. Seçtiğiniz GM’in sağladığı avantaj, grubunuzu oluştururken çeşitliliğe ne kadar dikkat ettiğiniz, takım içerisindeki karakterler ortasında rekabeti ne kadar alevlendirebildiğiniz, tertibe aldığınız güreşçilerinizin popülariteleri üzere birçok faktör, günün sonunda sizi tepeye taşıyabilir yahut gerilerde kalmanıza neden olabilir. Bu ortada bu modda 2 ila 4 tertip seçilebiliyor. Bu tertiplerden dilerseniz yalnızca 1 adedini dilerseniz tamamını yönetebiliyorsunuz. Yapay zekaya karşı sağlam bir rekabete girmeyi de tercih edebilirsiniz yahut farklı tertiplerden hangisini ne halde öne geçirebileceğinizi görmek için hepsini yönetmeyi de seçebilirsiniz. Uzunca bir müddet oyalayabilecek bir mod olduğunu söyleyerek burayı da noktalayayım.

MyFaction, 2K klasiği diyebileceğimiz mod; Ira kartlarıyla takım kuruyor ve Türlü misyonlar yerine getirip elinizdeki desteyi geliştirmeye çalışıyorsunuz. “Paket açtıralım, tertipli Nakit akışı sağlayalım” modu da diyebiliriz. Bu nedenle şahsen en aralıklı olduğum mod da bu oluyor genelde. Ekstra harcama yapmadan ilerlemek de Muhtemel natürel, lakin bu durumda da daha Fazla Biricik Benlik misyonlara odaklanmanız gerekebiliyor, rekabetçi modlarda işler birden fazla Vakit “parayı veren düdüğü çalar” noktasına varabiliyor.

Toparlarken, birtakım küçük tefek badirelerden da bahsetmeden olmaz. Birincisine zati ucundan kıyısından değinmiş olduk bir evvelki paragrafta, mikro ödemeler konusu. Artık üzerine Fazla Çok konuşmak niyetinde değilim. Lakin, 2K’in mikro ödeme hastalığından kurtulduğu bir Enlem cihan Düş ediyorum da, orada WWE serisinin de NBA serisinin de nasıl bir Vaziyet alacağını düşününce “Yazık oluyor” diyorum.

İkinci sorunsa çevrimiçi oyunlara ait bir sorun. Her ne kadar çevrimiçi modlara Fazla girmesem de az sayıdaki denememde kimi sunucu problemleriyle karşılaştım. Benim talihimden mıdır yoksa genel bir meşakkat mı Laf konusu, bilemiyorum. çok da takıldığım bir bahis değil, lakin Yeniden de belirtmiş olayım istedim.

Takıldığım husussa, WWE laneti üzere bir Vaziyet Meydan grafik yanılgıları konusu. WWE 2K20 fecaati hafızlarımızda hala taze, orada nasıl bir duruma düştüklerini, sadece bu yüzden 2021’i es geçtiklerini herhalde birçoğumuz hatırlıyoruzdur. Geçtiğimiz Yıl bu sorunu geride bıraktıklarını görmek sevindirmişti, fakat nasıl olduysa bu sene bir Kez daha görsel yanılgılardan bahsetmek durumunda kalıyorum. Elbette durum 3 sene evvelki oyun kadar Kötü değil, sayıca Fazla daha az yanılgıya denk geldim. fakat Yine de belirtmek durumundayım.

Güreşçimizin omuzları üzerine çıkardığımız rakibinin havada süzülmeye başlaması, Özellikle Showcase modunda niyeyse John Cena’nın yüzünün biçimden hale girmesi (en azından oyunun kapak yıldızının modellenmesine Özel Ehemmiyet verilmesini beklerdim kendi adıma), Tekrar kimi güreşçilerimizin oyundaki modellemelerinin gerçek hallerine pek benzememesi, sağa sola takılmalar, birbirinin içinden geçen kollar, bacaklar üzere meseleleri görünce, oyundan bir yarım puan daha kırıverdim. Neyse ki bu sefer durum güncellemelerle kotarılacak bir seviyede, ileride bu bahsettiğim meselelerin Aka oranda aşılacağını düşünüyorum.

Artık küçük ufak nihayet değerlendirmeleri paylaşma vakti. Geçtiğimiz Yıl olduğu üzere bu Yıl da keyifle oynadığım bir oyun oldu. Serinin bir ritim tutturduğunu söylemek mümkün. Umuyorum önümüzdeki yıllarda da bu formda devam ederler. Bitmek bilmeyen içerikleriyle, Yıl uzunluğu oynanabilecek bir oyun. Şayet WWE ile haşır neşirseniz, bu seriyi seviyorsanız, sizler de bir Talih verebilirsiniz. Tahminen ülkemiz için fiyatı yüksek, lakin genelde çabuk indirime girdiğini göz önünde bulundurursak, önümüzdeki aylarda bu türlü bir indirim devri denk getirip kütüphanenizdeki oyunlar ortasına iç edebilirsiniz.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir